Barcelona demana la llibertat dels 5 herois cubans novament!

http://casalcubabarcelona.files.wordpress.com/2010/09/2010_09_11_036.jpg?w=300
Un centenar de persones es varen donar cita a Plaça de Sant Jaume, de Barcelona, a l’acte de vetlla convocat quan es compleixen dotze anys del seu empresonament

Dissabte, 11 de Setembre entre les 21,30 i les 24,00 hores, a la Plaça de Sant Jaume de la ciutat de Barcelona, es va celebrar la Vetlla per la Llibertat dels cinc cubans empresonats injustament en presons dels Estats Units, per combatre el terrorisme que practicaven des de territori nord-americà, exiliats cubans protegits i finançats per les autoritats nord-americanes  contra el poble de cuba.

A l’acte, convocat per la Plataforma Catalana “DEFENSEM CUBA” contra el Bloqueig i per la Llibertat dels Cinc, hi van assistir més d’un centenar de persones i va comptar amb la presència de representants de col.lectius de solidaritat, del món de la cultura, sindicats, partits polítics i parlamentaris.

Durant dues hores i mitja, a la Plaça de Sant Jaume, davant les portes de l’Ajuntament de Barcelona i de la Seu del Govern de la Generalitat Catalana, molt concorregut en celebrar-se aquest dia la Diada Nacional de Catalunya, es van repartir centenars de volants , explicant el cas dels 5 i exigint el seu alliberament.  També es van encendre 73 espelmes en record de les víctimes mortals de l’atemptat terrorista contra l’avió de CUBANA DE AVIACIÓN, perpetrat per Posada Carriles amb suport de la CIA, i també es van desplegar pancartes i banderes cubanes  que recorreguéren en cercle  tota la Paza, amb cartells i amb les fotografies dels cinc lluitadors per la llibertat.

Així mateix es va llegir una carta d’Antonio Guerrero, es van entonar cançons de suport a Cuba i es van cridar consignes exigint la llibertat immediata i incondicional dels 5, per part de representants d’organitzacions solidàries i de l’Associació de Cubans a Catalunya “José Martí”.

L’acte va concloure a les 00.00 hores del dia 12, amb la lectura d’un manifest subscrit per “Defensem Cuba”, denunciat els 12 anys d’injustícia comesa amb els 5 cubans i amb els seus familiars. en nom de les 92 organitzacions que la componen, renovant el compromís de no desistir en la lluita i la denúncia contra els Estats Units, fins a aconseguir el retorn dels 5 amb les seves famílies,  a la seva pàtria, Cuba.

Barcelona, 12 de Setembre de 2010

Exigim al President Barack Obama l’alliberament dels Cinc Herois Cubans, presos polítics en territori nord-americà, perquè aquest cas d’INJUSTÍCIA INTERNACIONAL ja fa dotze anys que dura i deliberadament ha estat i està silenciat pels grans mitjans de comunicació, que no fan el mateix quan es tracta d’amplificar la situació de presos en territori cubà.

http://casalcubabarcelona.files.wordpress.com/2010/09/2010_09_11_040.jpg?w=300
Setenta-tres espelmes enceses recordaven aquest mateix nombre de morts cubans, deguts a l’atemptat terrorista perpetrat contra un avió civil l’any 1976. L’autor confés: Luís Posada Carriles. L’instigador: la CÍA

Font: http://casalcubabarcelona.wordpress.com (bloc del Casal Català Cubà de Barcelona)

Anuncios

0 Responses to “Barcelona demana la llibertat dels 5 herois cubans novament!”  1. Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
RSS Cubainformacion.tv

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.

RSS TeleSur

  • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.

Categorías

Únete a otros 6 seguidores

Anuncios

A %d blogueros les gusta esto: